Auteur Topic: Ik heb een N4520  (gelezen 16319 keer)

Remi

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 102
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #30 Gepost op: 18 maart 2010, 20:01:52 »
een hele batch heb ik niet gecontroleerd maar een aantal nieuwe bleef het gros dicht bij elkaar zitten.
ik heb net even oude 47uF 25V axiale elko's gemeten en net zoveel nieuwe.
bij de nieuwe maar weinig spreiding, bij de oude heel veel.
het is allemaal Philips oud en de nieuwe zijn exact dezelfde van BC components

oud
C          R
44,18    1,68
24,54    3,2
24,02    2,9
24,92    3,2
16,62    5,2
31,97    2,8
26,03    4,2
19,45    6,1  !!!
27,57    4,2


nieuw
C          R
46,34    1,45
46,90    1,34
46,99    1,2
47,42    1,2
46,90    1,21
47,76    1,12
45,04    1,29
45,70    1,23
48,22    1,04


sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.042
    • Sterremuur!!
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #31 Gepost op: 18 maart 2010, 23:17:30 »
Ja, dat scheelt nogal. Hopelijk blijven de waardes een poos constant. Dan kun je ze van te voren matchen voor kritische toepassingen.

KJHvanBeek

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 107
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #32 Gepost op: 21 maart 2010, 10:32:37 »
Wat is het verschil tussen een N-4520 en een N-4522 ?

Karel

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.042
    • Sterremuur!!
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #33 Gepost op: 21 maart 2010, 10:44:50 »
De N4522 is tweespoors, de N4520 is vierspoors.

Remi

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 102
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #34 Gepost op: 21 maart 2010, 14:41:30 »


links een N4520 en rechts een N4522, het opschrift op het koppen kapje heeft de toevoeging 2 track en de tekst bij de kanaal keuze schakelaar is natuurlijk iets anders. heeft koppen van Woelke ipv FSX bij de 4 spoor versie. er is ook een extra trafo aan boord om de tellerstand vast te houden als je hem uitschakeld.
was eerst gedacht als exclusief voor de N4522 maar dat blijkt toch ook bij de N4520 wel voor te komen, al dan niet met een externe stekkeradapter als voeding hiervoor.

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.042
    • Sterremuur!!
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #35 Gepost op: 22 maart 2010, 09:47:07 »
Dat klopt. Bij mijn N4520 zit ook zo'n trafo ingebouwd. Origineel.

Annerob

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 271
  • Jeepy!!!
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #36 Gepost op: 25 maart 2010, 09:41:50 »
Idem hier.

Mijn exemplaar heeft g
Analoog = genieten!

Thoon_Loque

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #37 Gepost op: 19 oktober 2010, 19:28:27 »
Aangezien ik hier niet zo heel erg vaak kom, heb ik toch een vraag, omdat hier wat dieper op het technisch vlak wordt ingegaan dan elders.

Voor de N4520 was er een afstandsbediening. Weten jullie daarvan het typenr. Ik kan er helemaal niets over terug vinden op verschillende sites.
En heeft iemand daar een schema van mss. zodat ie zelf na te bouwen is.
Ik kreeg van Alexander al een tip hoe je de pauze toets kunt in en uitschakelen, maar volledige functies lijkt mij veel makkelijker.

alexanderverbeek

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 92
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #38 Gepost op: 19 oktober 2010, 21:58:16 »
de N4520 heeft alleen een overbrugbare pauzetoets, verder is er geen remote mogelijk.
Beter een versleten kop op je recorder, dan een versleten recorder op je kop ;D

Annerob

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 271
  • Jeepy!!!
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #39 Gepost op: 25 oktober 2010, 08:59:14 »
Exact.

Een misser van Philips, in mijn ogen.
Aan de andere kant: Als ze de "logica" van de sturing, terwijl ze gebruikt maakten van vergrendelende toetsen, z
Analoog = genieten!

Thoon_Loque

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #40 Gepost op: 27 oktober 2010, 18:32:13 »
Jammer, ik dacht echt dat er ooit een had bestaan, zal ik me wel in het typenr. hebben vergist.

Maar goed, dan ga ik maar een keer een overbrugbare pauze toets in elkaar zetten (met dank aan Alexander)

alexanderverbeek

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 92
Re:Ik heb een N4520
« Reactie #41 Gepost op: 27 oktober 2010, 19:28:15 »
de N4520 heeft alleen een overbrugbare pauzetoets, verder is er geen remote mogelijk.

inderdaad Alexander, dus dan is het ook niet echt 'remote controlled'
een stok er tegen aan zetten ook niet  ;D
er zijn wel merken die een prima remote hebben zoals revox
ken iemand die heeft een A700 met leuk RC afstandsbedieninkje

revox, teac/tascam, akai gx-630 en hoger, de wat dikkere sony's...
Beter een versleten kop op je recorder, dan een versleten recorder op je kop ;D