Auteur Topic: Nieuwe Philips PRO 12  (gelezen 10652 keer)

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Nieuwe Philips PRO 12
« Gepost op: 4 september 2015, 20:25:01 »
Hallo ik wil even voortellen aan mijn nieuwe oude aanwint een PHILIPS PRO12
Ik had verwacht dat hij het niet zou doen maar vol verbazing geluid.
En nog niet eens slecht.
Ik heb nog niet opgenomen dus daar weet ik niets van.
Verder heeft iemand ander de snaren al vervangen een paar oude resten zijn nog aanwezig plakkerige smeurie.
Een probleempje de rechter VU meter slaat bij het aan zetten gelijk opvol aan dus als iemand deze storing
bekent voorkomt graag.
Ik zoek nog een duidelijk schema die ik op MP heb gekocht is niet te gebruiken , zeer slechte copy.

Alvast bedank gr Hans












« Laatst bewerkt op: 4 september 2015, 20:40:59 door Hans en Reel to Reel »

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.052
    • Sterremuur!!
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #1 Gepost op: 5 september 2015, 00:11:47 »
« Laatst bewerkt op: 5 september 2015, 00:13:58 door sterremuur »

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #2 Gepost op: 5 september 2015, 18:56:07 »
Bedankt voor de schema's Eric al wordt het mij nog niet helemaal duidelijk wat wat is maar ik doe mijn best.
Wel makkelijk van die uitklap printen je kan er wel redelijk makkelijk bij.
Ik heb mij verbaast over hoe Philips het zijn afstellen van de afspeel snelheid heeft gemaakt gewoon een
magneet verder over de capstan vliegwiel heen schuiven waardoor deze iets geremd wordt  :-[ werkt dan
ook niet erg lekker.

leo

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 175
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #3 Gepost op: 5 september 2015, 19:38:03 »
nou dan moet je eens een n 4450 uit elkaar halen dan weet je
echt niet wat je meemaakt

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #4 Gepost op: 5 september 2015, 20:02:32 »
Je hoort mij hier over ook niet klagen.
Alleen is kan de schema's niet lezen mijn tekortkoming  :P
Je kunt hier bijna overal prima bijkomen.
Akai schema's zijn voor een leek ook nog een beetje te begrijpen.  ^-^

Hij staat hier alweer even te draaien de rechter VU meter koud op o db slaat daar bij meer volume overheen wel uit.
Als de recorder warmer wordt gaat de VU meter hoger staan tot max aan toe en daar komt hij niet meer van af tot
dat je hem uitzet. Wat wordt minder al het warm wordt ? elko's of transistoren.
Hij speelt wel prima af.

Ik heb ooi wel eens een N4520 gehad ( heel kort week of 2 ) vond ik wat tegen vallen rommelig van binnen deed het verder ook wel goed.
Ik ben geen Philips fan hoor ( kan altijd nog komen ) maar wil een 2 sporen er bij hebben deze leek mij wel wat
naast de Revox A77 2 spoor.
« Laatst bewerkt op: 5 september 2015, 20:16:47 door Hans en Reel to Reel »

Hobbyman

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 395
  • Audio repareren is mijn hobby.
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #5 Gepost op: 5 september 2015, 22:13:12 »
Het lijkt me een machine die wel een revisie elko'tjes  kan gebruiken en het
zeker her en der betr.wat uitdroging wel nodig zal hebben. 
« Laatst bewerkt op: 5 september 2015, 22:17:58 door Hobbyman »

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #6 Gepost op: 6 september 2015, 13:26:08 »
Dat denk ik ook wel altijd goed nieuwe elko's maar hij klinkt nog goed alleen de rechter VU meter doet het niet goed.
Misschien wel een kapotte elko in de VU meter versterker.
Verder heb ik al wat vaste hendels en capstan as weer wat gangbaarder gemaakt.
Ik heb n wel een mooi schema gevonden nu nog een manual waar ik de transistoren terug kan vinden op de print.
Vanochtend had hij even het Revox sindroom  :-\ goed spelend weg zetten en dan de volgende dag geen land mee te bezeilen.
De capstan draaide te langzaam dit was even later nadat hij uit was geweest weer goed.
Misschien wat later de elko's vervangen moet deze maand weer op cursus ADR.  :(

Hobbyman

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 395
  • Audio repareren is mijn hobby.
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #7 Gepost op: 6 september 2015, 18:38:14 »
Heb nog niet de serv.doc. beken maar mogelijk heeft deze
ook AC torren dan kunnen ze tevens dergelijke storingen vertonen.

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #8 Gepost op: 6 september 2015, 23:20:38 »
 ^-^ storing gevonden aan de VU meter het was de c175 condensator de eerste van af de VU meter.
Stond 2 volt op VU meter c175 was kort gesloten denk ik 12,5uf deze vv voor 10uf ik had niet anders werkt nu goed.
Zal wel tzt wat bij geregeld moeten worden maar ze dansen nu weer mooi  ;D
Geeft zo te zien nu iets meer aan.
Er zit een soort sponsje onder in de oude elko toen ik er aan kwam spoot het zuur er al uit  :-\

« Laatst bewerkt op: 6 september 2015, 23:25:40 door Hans en Reel to Reel »

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #9 Gepost op: 10 september 2015, 21:57:13 »
Dit was de boosdoener zullen nog wel meer van die tijd bommetjes in zitten.
Weet iemand wat voor type lampje dit is ? er zitten er 3 van in de PRO12  24 volt ik denk zo'n 40ma.
Zou mooi zijn precies de zelfde veranderen kan altijd nog.

zullen deze wel zijn ?  http://www.ebay.com/itm/Lot-of-9-Chicago-Miniature-CM327-Lamp-28-Volts-40-mA-midget-flange-base-/262006469390?hash=item3d00cd730e

« Laatst bewerkt op: 14 september 2015, 01:01:19 door Hans en Reel to Reel »

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #10 Gepost op: 28 december 2015, 22:50:24 »
Even update het fenomeen dat hij eerst warm moest worden voordat de goede afspeel snelheid had werd steeds erger. :-\
Ik dacht aan een condensator maar na onderzoek bleek dat de hoofd motor lagers droog waren gelopen.
Je kon de motor nog maar net met de hand rond draaien.
Het was eigenlijk achterstallig onderhoud meneer Philips had al een soort gootjes aan de motor gemaakt
waarlangs de olie zo de lagers in loopt. ;D
Na demontage en het uit elkaar halen en smeren van de lagers alles weer prima.
Ook koud nu gelijk de goede snelheid zoals het natuurlijk hoort .
Nog even een klein tikje aan de afspeel kop stond er een fractie naast.
De snelheid op 19 cm afgesteld maar op 9,5 draait hij iets te langzaam 3Hz maar ik kan hem niet sneller zetten met de magneet rem.  :-X

PS nog vergeten de teller snaar drab achter de rechter schotel vandaan gekrabt en schoongemaakt.
En een andere snaar weer gemonteerd teller doet het ook weer.

« Laatst bewerkt op: 28 december 2015, 22:53:39 door Hans en Reel to Reel »

disco

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 262
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #11 Gepost op: 1 januari 2016, 05:28:09 »
Is het een 60Hz exemplaar?

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 621
  • Tja?....
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #12 Gepost op: 1 januari 2016, 18:44:23 »
Nee staat gewoon 50Hz op de kast

Nog even een hele stomme vraag ik ga er van uit dat het huis van deze condensator de min - is.
Ben alleen Akai's gewend is wat duidelijker.
« Laatst bewerkt op: 2 januari 2016, 12:12:03 door Hans en Reel to Reel »

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 2.052
    • Sterremuur!!
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #13 Gepost op: 2 januari 2016, 12:40:00 »
Ja, staat ook een zwarte streep bij de min-kant.

Fotohuis

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 190
Re: Nieuwe Philips PRO 12
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2016, 10:42:29 »
Oud beestje .... Eind jaren 60 zo te zien aan de toegepaste electronica.