Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door mark70 Gepost op Vandaag om 13:02:01 »
Citaat
Bedankt, ik heb het gezien, ik heb ook gemeten wat jij zei, dat levert op cbannel I een waarde op van 3.82 k Ohm en op channel II OL, maar wat bedoel je met "om te kijken of het echt S1 is" ?

Omdat je dan denk ik direkt door S1 meet, zonder de potmeter in het circuit, dus dan moet het wel die switch zijn die niet goed is.

Ik zal vanavond even kijken wat de kleuren bij mij zijn (ik zit nu op mijn werk).

Citaat
wat is de kleur volgorde van de bedrading van jou MKIV in deze foto ? bij mij zit rood en aarde/bruin ? , precies omgedraaid, wit zit wel in het midden, zou ik rood en bruin/aarde kunnen omwisselen en spanning erop zetten zonder dat er iets mis gaat ?

Bij mij van links (rand print) naar rechts  Aarde-wit-rood (net zoals in het schema)
Dus bij jou is het  rood-wit-Aarde? dat lijkt me niet goed. Maar ik durf niet te zeggen dat je die zo kan omdraaien.

Maar waar Tapetech het over had is volgens mij de draden die van de volumepotmeter komen en die in de print gesoldeerd zitten ter hoogte van de S1 switch. misschien zitten die niet goed aangesloten of is er sprake van een losse soldeerverbinding?
2
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door Ronnie61 Gepost op Vandaag om 11:51:32 »
He Ron je hebt een antwoord van een Amerikaanse Revox expert op je Tapeheads topic!

Bedankt, ik heb het gezien, ik heb ook gemeten wat jij zei, dat levert op cbannel I een waarde op van 3.82 k Ohm en op channel II OL, maar wat bedoel je met "om te kijken of het echt S1 is" ?

wat ik ook zag is dat de kleur bedrading boven channel I anders is aangesloten dan op het schema, zou dit voor elke A77 gelijk moeten zijn ? wat is de kleur volgorde van de bedrading van jou MKIV in deze foto ? bij mij zit rood en aarde/bruin ? , precies omgedraaid, wit zit wel in het midden, zou ik rood en bruin/aarde kunnen omwisselen en spanning erop zetten zonder dat er iets mis gaat ?
3
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door mark70 Gepost op Vandaag om 00:11:02 »
He Ron je hebt een antwoord van een Amerikaanse Revox expert op je Tapeheads topic!
4
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door Ronnie61 Gepost op 20 maart 2019, 21:34:45 »
jammer een beetje ver weg anders had ik je wat
in en outs kunnen vertellen over de revox

Ja je zit in Beverwijk zie ik, dat is inderdaad niet in de buurt  ;)  maar al zat je dichterbij, ik ben gehandicapt en kan me niet goed verplaatsen, maar bedankt voor het aanbod  :)
5
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door leo Gepost op 20 maart 2019, 21:16:05 »
jammer een beetje ver weg anders had ik je wat
in en outs kunnen vertellen over de revox
6
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door Ronnie61 Gepost op 20 maart 2019, 21:08:17 »
waar woont je ronnie

Ik bivakkeer  ;D  in Vlaardingen Leo.
7
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door leo Gepost op 20 maart 2019, 19:59:02 »
waar woont je ronnie
8
Revox / Re: Het loopt toch weer anders dan gedacht...
« Laatste bericht door Ronnie61 Gepost op 20 maart 2019, 15:52:31 »
Ok, ik heb inmiddels de nodige tips afgewerkt maar ben er nog niet uit, grotendeels omdat ik nog niet echt overweg kan met een multimeter, maar zeker ook omdat ik nog geen schema's kan lezen, de gemeten waardes zeggen mij dus niets en ik weet daarom dus ook niet waar de storing zich ophoudt waardoor ik geen stereo geluid heb...

Wat ik nu weet is het volgende :

Ik sluit een mobieltje aan op de AUX ingang van de A77 MKIV om een audiosignaal in te voeren, ik verwijder audiokaart channel I en dan :

Zet ik de machine aan, monitor schakelaars staan op INPUT en STEREO, de record schakelaars staan op AUX, de beide VU meters werken, op IEC en NAB heb ik geen geluid, op INPUT wel maar alleen als de monitor schakelaar op channel I of MONO staat, ik luister via een koptelefoon en deze geeft geen geluid als die helemaal in de aansluiting zit, trek ik hem er iets uit dan heb ik geluid over rechts.

En als ik audiokaart channel II verwijder en kaart I er weer in doet, en alle schakelaars blijven hetzelfde staan ingesteld, heb ik geluid in de schakelaar stand channel I, STEREO en MONO over rechts in de koptelefoon als die helemaal in de aansluiting zit, haal ik hem iets eruit heb ik geluid over links, maar in beide situaties heb ik dus geen geluid als de monitor schakelaar op channel II staat.

Dit verhaal gaat ook op als ik de audiokaarten omwissel, dus die kaarten zouden goed moeten zijn, heeft iemand nog een suggestie na het lezen van dit verhaal... ? 
9
Akai / Re: Welk merk tape voor opnemen op Akai 625
« Laatste bericht door Jarmaha Gepost op 19 maart 2019, 20:33:47 »
Quantegy tapes zijn geluidstechnisch gezien prima maar ze zijn helaas qua duurzaamheid onbetrouwbaar gebleken. Quantegy #456 en #457 (feitelijk een vernieuwing van Ampex #456 en #457) kun je praktisch ongezien de vuilnisbak in gooien. Ook als ze nieuw uit de doos vandaan komen. Ik heb er zelf een paar die ik een jaar of 10 geleden nieuw gekocht heb maar ik kan ze eigenlijk niet meer gebruiken omdat ze gaan piepen en smeren. Quantegy #406 en #407 (feitelijk een vernieuwing van Ampex #406 en #407) lijkt iets beter houdbaar te zijn maar ook die vertrouw ik eigenlijk niet meer. Heb er zelf nog een stuk of 3 nieuw in de doos maar ik denk dat ik ze maar nieuw in de doos laat zitten. Zou zonde zijn als je een boel tijd gaat steken in een opname en je kunt deze na een half jaar alweer weggooien.

Maxell tapes zijn vrijwel altijd goed en blijven ook goed, mits de vorige eigenaar er netjes mee omgesprongen is. Heb je een betrouwbare verkoper die nette Maxell tapes aanbiedt dan val je daar eigenlijk nooit een buil mee.
Kijk ook eens naar de nieuwe Recording The Masters tapes LPR-35 en LPR-90. Deze zijn o.a. nieuw te koop bij www.mfbfreaks.com
Ze komen qua bias goed overeen met de oude Maxell XL-I. Misschien is het wel noodzaak dat je je 625 qua bias opnieuw laat afregelen op de nieuw te gebruiken tapes. Als de bias er naast staat (of in de loop der jaren verlopen is) dan kan je opname iets te wollig of juist iets te fel klinken met de bron vergeleken.

TDK is een gok. De laatste series van TDK (LX, LX-B, GX en SA) zou ik links laten liggen want ook die zijn qua duurzaamheid niet goed gebleken. Deze tapes geven een wit-achtig poeder af en hebben veel dropouts. De enige TDK's die ik kan aanbevelen zijn Audua en (bij voorkeur) Audua LB. Audua LB is backcoated, net als Maxell UDXL en XL-I. De gewone Audua is dat niet. De Audua LB kun je onderscheiden door de geelkleurige dozen. De gewone Audua hebben paars-kleurige dozen.

Hi Frank, ik ben denk ik goed op weg qua aanschaf meetapparatuur, ik kan een toongenerator van iemand overnemen maar ik zie nietbdat er een -20 murw knop op zit, is dat echt benodigd of is er nog een manier om de -20 mute te genereren? En anders ga ik op zoek naar een generator met -20

Ik zag ook deze - is die geschikt ? https://www.eleshop.nl/velleman-hpg1mk2-functiegenerator.html?utm_source=Google_Shopping&utm_term=HPG1MK2&gclid=Cj0KCQjwpsLkBRDpARIsAKoYI8zzHPT0Q1vgj6-NMbe39WdDMzVnLkMTymF5U34dWHV7C4aZ_fASdzAaAllNEALw_wcB
10
Akai / GX630 D Vraagje i.v.m. voedingstransformator
« Laatste bericht door Robert Soffers Gepost op 19 maart 2019, 18:59:57 »
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje bezig met het verjongen van deze recorder en na het vervangen van een groot aantal elco's en transistoren had ik op het einde nog maar één probleem over namelijk het niet stabiel blijven van de bandsnelheid op onregelmatige tijdstippen. Na verder nazicht bleek een gedeelte van de snelheidsschakelaar deze storing te veroorzaken en dus heb ik besloten om deze dubbele schakelaar te vervangen door een aantal relais.

Ondertussen is dit helemaal uitgevoerd en alles werkt zoals het hoort, voor de nieuwsgierigen onder jullie heb ik enkele foto's bijgevoegd.

Ik heb de aansluiting zo uitgevoerd dat de relais zonder spanning in de 9.5cm staan aangezien ik 19cm persoonlijk niet zoveel gebruik.

Ik weet dat Akai destijds bij het ontwerp bepaalde onderdelen tot het uiterste belastte maar ik heb géén idee hoeveel 'overschot' er nog beschikbaar is op de voedingstransformator. Kan ik de voeding voor mijn 4 relais daar nog mee aanhangen of is het veiliger en aparte voeding te voorzien?

Hoop dat er ergens iemand dit kan beantwoorden,

Groetjes en alvast bedankt op voorhand

Robert
Pagina's: [1] 2 3 ... 10