Auteur Topic: Sony TC377 voedingsprobleem.  (gelezen 3918 keer)

wrieh

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Sony TC377 voedingsprobleem.
« Gepost op: 22 februari 2010, 20:45:47 »
Ik ben bezig met een Sony Tc377. Hij heeft een voedingsprobleem. Het kwam nadat ik het ding vol had gespoten met De grote olifant contactspray. Het ding doet helemaal niks meer  :-\ Motor draait niet (Ja heb meerdere malen aan dat hendeltje getrokken), Vu's branden niet. Ik heb nu de motor vanaf de spanningscarrasoul gemeten. 101.3 V, dat lijkt me prima. Of hoort dit echt 100 V en niet meer of minder te zijn?

Edit; Het is niet de motor. Er gaat vanaf de primaire voedingsgedeelte 0 V naar de audioprint. Het probleem word al helderder.
« Laatst bewerkt op: 22 februari 2010, 21:17:14 door wrieh »

Big M

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 233
    • Netlog pagina Maurice
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #1 Gepost op: 22 februari 2010, 21:47:10 »
Even de juiste namen op een rijtje:

Primaire kant van de trafo is de kant waarop de voedingsspanning binnenkomt.
Secundaire kant is de kant waar (meestal) de lage spanningen afkomen, die naar de diverse voedingspunten gaan.

belangrijk is te weten of er

1. Meten of er op de primaire kant van de trafo 220 komt
2. Meten of er secundair alle spanningen uitkomen.
An Akai a day keeps sorrow away!
Turnin' Hubs and swingin' Vu's is Reel Romance!

wrieh

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #2 Gepost op: 22 februari 2010, 21:49:27 »
Ik meet naar de motor 100 V maar naar de Audioprint/de rest van de voeding 0 V

Big M

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 233
    • Netlog pagina Maurice
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #3 Gepost op: 22 februari 2010, 21:58:43 »
Zorg eerst dat je antwoord kunt geven op bovengenoemde 2 vragen, dan pas helpen we je verder
An Akai a day keeps sorrow away!
Turnin' Hubs and swingin' Vu's is Reel Romance!

wrieh

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #4 Gepost op: 22 februari 2010, 22:08:22 »
1. Er gaan meerdere draden naar de trafo. Volgens het schema gaat er via het rode draad 220 V en nee daar staat geen 220 v op.
2. Zal ik zo is doen :)!

Erg bedankt alvast!

Big M

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 233
    • Netlog pagina Maurice
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #5 Gepost op: 22 februari 2010, 22:35:35 »
Belangrijk is dus te weten of er ?berhaupt uit de middelste poot van de carrousel 220 komt tov de aan/uit schakelaar oid.
Ik ken het schema zo niet, dus ook ik zou het in real life moeten uitzoeken.
Maar er komen draden naar en vanaf de trafo das duidelijk.
Naar de trafo toe is primair, van de trafo af is secundair.
An Akai a day keeps sorrow away!
Turnin' Hubs and swingin' Vu's is Reel Romance!

fransbr

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 33
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #6 Gepost op: 23 februari 2010, 10:33:25 »

nooit helemaal "volspuiten "met wat voor spray dan ook !

Het woord zegt het al : CONTACT spray alleen op contacten, schakelaars of potmeters en dan nog
heel spaarzaam !!

als het overal heen loopt ,loopt het tussen onderdelen die van waarde kunnen veranderen of zelfs
kortsluiting geven .

loop alle zekeringen na en bouw de schakelaars een voor een uit, voorzichtig demonteren en  reinigen met een
ouwe theedoek van Moeders met een beetje contactspray zodat de contactjes weer zilver zijn i.p.v
zwart .
inspuiten heeft alleen tijdelijk resultaat ,die zwarte troep blijft anders zitten en geeft op termijn weer
storing....
Helaas ..... ik heb ervaring....
kost een hoop tijd ,maar ja t,is een hobby....
by the way : waarom hebben ze nooit goudcontacten gebruikt? zal wel met geld te maken hebben...
gr.
Frans.

wrieh

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #7 Gepost op: 23 februari 2010, 12:14:04 »
De motor aan/uit schakelaar is defect. Ga hem zo vervangen met die van uit een sloper.

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 1.965
    • Sterremuur!!
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #8 Gepost op: 23 februari 2010, 12:56:11 »
Zo!
Heb je een gouden tip gehad?  :angel:

Gefeliciteerd. Nu de rest van het apparaat mooi klaar maken. ;)

wrieh

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #9 Gepost op: 23 februari 2010, 13:58:00 »
Helaas.. Heb de motorschakelaar overbrugd.. (zodat het snelheidsprobleem ook weg is) Die 4 (2 van een of andere weerstand) draden aanelkaar gesoldeerd. Maar... Hij doet nog steeds niks :( Ik vermoed dat het of aan de motor ligt of aan de spanningscarrousel, Ik denk dat laatste omdat ik 0V naar de voedingsprint/audioprint meet  ???
« Laatst bewerkt op: 23 februari 2010, 14:11:48 door wrieh »

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 1.965
    • Sterremuur!!
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #10 Gepost op: 23 februari 2010, 14:55:34 »
Dan zou je eigenlijk die 100 volt ook niet kunnen meten. Als je 100 V op de motortrafowikkeling meet moet de trafo eigenlijk wel goed zijn.
Kun je de motor eigenlijk wel met de hand ronddraaien? Wordt hij warm of trilt hij wel?

wrieh

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #11 Gepost op: 23 februari 2010, 18:04:26 »
Het was de aan en uit schakelaar :schaam:
« Laatst bewerkt op: 23 februari 2010, 18:44:39 door wrieh »

sterremuur

  • Manuals
  • Global Moderator
  • Koekiemonster
  • *****
  • Berichten: 1.965
    • Sterremuur!!
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #12 Gepost op: 23 februari 2010, 20:54:53 »
Eh....

daar denken we nooit aan dat daar niet aan gedacht wordt!

;D

Net als die IBM-reclame: of je stopt de stekker er in, sprak het jonge ventje.

;)

Maar mooi, nogmaals gefeliciteerd.

;)

fransbr

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 33
Re:Sony TC377 voedingsprobleem.
« Reactie #13 Gepost op: 23 februari 2010, 22:08:09 »
Tja ....

ik heb ook 25 jaar bij IBM in de ballenbak mogen spelen
(een jaar schrijfmachine's bouwen met bolletje
en een jaar of 24 retourenlogistiek / magazijn )

leverde nog leuk geld op ook was echt een goede baas...

o,ja we dwalen af..... vervang ook die oranje elko even  bij de spanning carroussel
het zijn fantastische rookbommen die spontaan ontbranden, je brandmelder is zeker een kwartier
van slag als-ie "afgaat." (ervaring .. ) hij begint te blazen als een kat en komt een partij rook uit....
zoek even verder op dit forum ,het kan nog zijn dat je een
glad tussenwiel tegenkomt dus als-ie niet stabiel loopt op 19 cm
de boel goed schoonmaken !!
er staat hier op het forum ergens hoe je dat moet doen
let op !!  de koppen met plaat in zijn geheel , los schroeven.

succes
gr,
Frans