Auteur Topic: Alai 635 opnamen probleem  (gelezen 348 keer)

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 593
  • Tja?....
Alai 635 opnamen probleem
« Gepost op: 28 januari 2019, 01:01:07 »
Ik heb hier een recorder van een kennis met het volgende probleem.
Het is een Akai GX-635D die tijdens het na een tijdje (een minuut of 10 maar soms ook niet) bij het opnemen links langzaam zachter wordt.
Soms helemaal tot nul soms een beetje minder. En soms lijkt het ook wel of hij harder gaat opnemen links. Maar dat gebeurt maar heel weinig.
Ik heb de tape/source schakelaar vervangen door een nieuwe van eBay.
Ik heb de reverse schakelaars uit gesoldeerd en schoon gemaakt.
Ook een andere tape geprobeerd en diverse malen de koppen schoon gemaakt.
Als het signaal nu zachter wordt is hij wel goed in source stand ook lijkt het als of het goed blijft in reverse.
De recorder is gereviseerd door Siem dus meeste is vervangen daarover een vraag sommige 945 zijn vervangen door 458 denk dat dat geen probleem is ?

Weet iemand van jullie evt. een oorzaak?

Ik dacht aan transistor 1 2 3 4 5 6 te vervangen.

Gr Hans
« Laatst bewerkt op: 28 januari 2019, 01:02:59 door Hans en Reel to Reel »

Hobbyman

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 353
  • Audio repareren is mijn hobby.
Re: Alai 635 opnamen probleem
« Reactie #1 Gepost op: 28 januari 2019, 09:13:21 »
Als niet alle 2sc458 vervangen zijn dan zeker nog doen en de elkootje's  in de signaal lijn als die
niet meegenomen zijn.

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 593
  • Tja?....
Re: Alai 635 opnamen probleem
« Reactie #2 Gepost op: 29 januari 2019, 23:28:51 »
Alle 458 waren door Siem al vervangen. Iets van 2 jaar terug.
Ik heb ook alle trim pots vervangen maar resultaat was nog niet goed, steeds signaal af en toe zwakker op links.
Alle transistoren op nieuw door gesoldeerd maar geen resultaat.
Ik heb nu transistor 3 4 5 en 6 van links vervangen. Waren allemaal  458.
Nu staat in het manual dat 5 en 6 945 moet zijn maar er zat 458 in dus deze ook maar weer gemonteerd.
Geluid is verder prima.
Maar weer proef draaien. ;)
« Laatst bewerkt op: 29 januari 2019, 23:36:37 door Hans en Reel to Reel »

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 593
  • Tja?....
Re: Alai 635 opnamen probleem
« Reactie #3 Gepost op: 30 januari 2019, 23:28:18 »
Is nog steeds niet goed doet het ook in reverse maar dan wordt rechts zachter.
Tenminste daar lijkt het op het is ook zo weer over.
En na een tijdje afspelen. Dus lastig zoeken.

John E

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 7
Re: Alai 635 opnamen probleem
« Reactie #4 Gepost op: 25 februari 2019, 17:47:55 »
Het lijkt me meer een mechanisch probleem, ik denk dat de band/kop contact niet 100 procent is.

Hans en Reel to Reel

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 593
  • Tja?....
Re: Alai 635 opnamen probleem
« Reactie #5 Gepost op: 25 februari 2019, 21:41:21 »
Sorry had wat eerder moeten posten. :-[
Het probleem is verholpen.
Weet niet precies wat het was had de eerste transistoren in de audio weg vervangen en ook
alle instel pot meters voor opname en afspeel niveau vervangen.
En inderdaad de linker rol de grote met het rubber er op slingerde iets heb dat iets kunnen verhelpen.
Alles weer afgesteld en heb daarna uren zonder problemen opgenomen.
Hij is weer terug naar een kennis van mij.
En doet het tot nu toe goed.
Zou wel mooi zijn dit wiel te vervangen maar zijn lastig te vinden.